Egle Petrosiute band

In samenwerking met Roots Motion organiseert Podium De Nieuwe Kamer een wekelijks Jazzconcert gevolgd door een jamsessie in Kafe Kafka, rechts in de hoek van het Stadhuis aan het Spui.

Deze week Egle Petrosiute band.

Egle Petrosiute – zangeres met natuurlijke elegantie en een vleugje wilde spirit die losbreekt door haar muziek en improvisatie. Geboren in een familie van muziekliefhebbers. Sinds haar jeugd blootgesteld aan jazz en Braziliaanse muziek, herinnert Egle zich de muziek van Ella Fitzgerald en Antonio Carlos Jobim als haar "jeugdliedjes" waar ze al met meezong sinds ze kon spreken. Veel meer artiesten volgden, maar de lijn van de Amerikaanse en Braziliaanse muziekstrengen bleef altijd in haar leven hangen, omdat ze zo natuurlijk, mooi en opwindend aanvoelden.

De zangeres verhuisde in 2012 naar Nederland om een carrière in de jazz na te streven. Ze had het geluk om te studeren met Nederlandse jazzgrootheden als Lydia Van Dam, Jarmo Hoogendijk, John Ruocco, Martijn van Iterson en Joris Roelofs om er maar een paar te noemen en begon al snel haar eigen smaak en benadering van zingen en muziek schrijven te ontwikkelen. Ze begon op te treden in verschillende jazzsettings, podia en festivals, meestal met haar EGLE Ensemble, en wereldmuziekband Samba da Minha Terra en Fernando Paiva Group.

Petrosiute kreeg de kans om te zingen met verschillende grote orkesten, zoals het Jazz Philharmonic Orchestra of St. Petersburg, Upper Austrian Jazz Orchestra, Vilnius Jazz Orchestra, LRT Light Music Orchestra, The Magic Time Orchestra, Amstel Big Band en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Met eigen bands en als gastzangeres heeft Petrosiute al op diverse podia en festivals opgetreden in Litouwen, Letland, Estland, Rusland, Hongarije, Zweden, België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Portugal en Brazilië. In mei brengt ze haar debuutalbum "Bird’s Notes" uit met Kiko Freitas, Best Drummer in World Music, 2019 (Modern Drummer Magazine).
Wat kunt u verwachten op 5 maart? Nieuwe en oude composities, een blik op de komende plaat samen met een trio van het ware dream-team van begeleiders:

Timothy Banchet – piano
Jeroen Vierdag – bass
Yoran Vroom – drums

www.eglepetrosiute.com

De concerten worden gehouden op zondagmiddag van 16:00 – 19:00 uur, waarbij het laatste uur een jamsessie wordt georganiseerd.


De tickets voor dit concert worden gesponsord door Kafe Kafka.