Ben van den Dungen

Ben begon zijn concert carrière al in het begin van de 80-er jaren. Sindsdien heeft hij in menige groep gespeeld en heeft hij, met verschillende groepen, zo’n 6000 concerten in 70 verschillende landen gegeven en speelt hij op meer dan 80 CD’s.

Ben mengt zijn muzikale afkomst en diverse invloeden op een aanstekelijke manier. De projecten die Ben op het moment doet zijn enorm verschillend van aard. Een greep uit de verschillende ensembles waar Ben de afgelopen tijd heeft gewerkt zijn : Musica Extrema , New York Round Midnight en  Nueva Manteca.

Ben van den Dungen Quartet

Het Ben van den Dungen Quartet is een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier. Helemaal van deze tijd, met een “happy feel” en 100% pure jazz.

Bezetting tijdens het live deel van deze podcast:
 
Ben van den Dungen – sax
Miguel Rodriguez – piano
Marius Beets – contrabas
Gijs Dijkhuizen – drums

Ben heeft met deze groep drie cd’s uitgebracht. De eerste was Ciao City en is opgenomen in 2012.

In mei van 2014 speelde Ben van den Dungen zeven dagen in de beroemde jazzclub ‘Cafe Central’ in Madrid. Hij nam alle dagen op en het resultaat is de tweede CD: ‘A night at the club’ .

Daarover schreef Trouw: ‘Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt’.

De laatste CD werd opgenomen na een tournee door Argentinië. Ben had genoeg van het oude repertoire en nam ‘2 Sessions’ zonder voorbereiding op met een compleet nieuw repertoire. De CD ontstond in de studio. Het album ontving lovende recensies in de Nederlandse pers.

Ben speelde samen met onder andere: Art Taylor, Woody Shaw, Cindy Blackman, Mal Waldron, Jimmy Knepper, Kirk Lightsey, Lester Bowie, Brian Lynch en Jim McNeely.

Tijdens zijn concerten met Nueva Manteca en The Cu-Bop City Big Band deelde hij het podium met Latin grootheden zoals: Giovanni Hidalgo, Nicky Marrero, Orestes Vilato, Armando Peraza, Armando “Chocolate Armenteros”, Paquito D’Rivera en Michel Camilo.

https://benvandendungen.nl