Nederlandse rietblazer (klarinet en saxofoon) David Lukács werd geboren in Breda. Met de klassieke-jazz platencollectie van zijn vader als inspiratiebron, was het geen grote verrassing dat hij verliefd werd op jazzmuziek. Dit resulteerde in een fulltime studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, hij rondde zijn klarinetstudie cum laude af. In 1998 won David Lukács de Kobe Jazz Award en toerde in Japan als solist met internationale all-star groepen in 1998, 1999 en 2012. 


David deed concerten, televisie- en radioshows met verschillende groepen in vele landen over de hele wereld. Hij was te horen op de klarinet in “A Tribute To Benny Goodman” met 4BEAT6 op het North Sea Jazz Festival en het beroemde Concertgebouw in Amsterdam. Momenteel toert hij de hele wereld over als lid van de Dutch Swing College Band.

Hij trad op met artiesten als Dan Barrett, Al Gallodoro, Duke Heitger, Howard Alden, Madeline Bell, Bill Berry, Tom Baker, Scott Hamilton, Harry Allen, Roy Williams en Joe Cohn … en bands als The Dutch Swing College Band, The Ramblers ( olv Cees Kranenburg), 4beat6, The Beau Hunks en The Echoes of Swing.

Als studiomuzikant was hij te horen op albums als “The Shocking Miss Emerald” met Caro Emerald, “Rhythm is our business” met het Jimmie Lunceford Legacy Orchestra en op tientallen andere cd-producties. Een nieuw jong gezicht in de internationale jazz-scene wiens spel en geluid doen denken aan de stijlen van jazzlegendes als Lester Young, Stan Getz en Benny Goodman … maar vooral hoor je David!