Ellister van der Molen

Ellister van der Molen is een trompettiste die van jongs af aan in jazzkringen te vinden is. Als jong talent werd ze al op tienjarige leeftijd aangenomen op de klassieke vooropleiding van het Haags Conservatorium. Inmiddels heeft ze door haar lyrische lijnen een plek verworven in het Europese jazzlandschap in de breedste zin van het woord. Zelf zegt ze over deze stilistische variatie: “Eigenlijk speel ik altijd op m’n oren, of ik nu met Corrie van Binsbergen werk of met Rein de Graaff”.

Ellister van der Molen is aan een stille opmars bezig. Sinds het uitkomen van haar CD “Smalls NYC” is ze overal te horen. Zo speelde ze in 2014 met haar quartet op het North Sea Jazz Festival, was het jaar erna op hetzelfde festival gastsolist bij het vermaarde Spok Frevo Orchestra en tourde ze drie jaar langs de theaters met de succesvolle all star-formatie “New York Round Midnight”. Met the Jazz Orchestra of the Concertgebouw speelde ze onder andere in Indonesië, Hongarije en China en de JazzNL jazzexpeditie bracht haar naar Zuid-Afrika. Tegenwoordig is ze co-leader van hammond-kwartet RED en maakt onder andere deel uit van de bands Modji en de nieuwe big band van Peter Beets en Henk Meutgeert.

Momenteel is Ellister regelmatig te horen als spreker over Miles Davis’ soundtrack Ascenseur pour l’échafaud.

Haar geluid – met name op haar geliefde instrument de flugelhorn – is opvallend warm, haar lijnen lyrisch, maar verwacht geen brave swing: “ik vind het juist leuk als iemand zich af en toe flink in de nesten werkt” zei Ellister ooit in een interview.

Bezetting tijdens het live deel van deze podcast:
 
Ellister van der Molen-trompet
Gideon Tazelaar – tenorsax
Bob Wijnen – hammondorgel
Wouter Kuhne – drums

http://www.ellister.com