Pianiste/vocaliste Francesca Tandoi is geboren in Rome en speelt al vanaf haar 12e jaar piano. Oscar Peterson is een grote inspiratiebron voor haar. In 2009 is Francesca gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Begin 2014 speelde zij een zeer succesvol concert in Zwitserland en niet veel later werd ook haar eerste cd daar opgenomen voor het Japanse label Atelier Sawano. In december 2014 stond haar eerste Azië-tour al op het programma met optredens in  Maleisie, Singapore en Japan. Tandoi is inmiddels regelmatig te beluisteren in binnen- en buitenland.

Francesca is tijdens haar studie ontdekt door vibrafonist Frits Landesbergen en heeft twee cd’s met hem en contrabassist Frans van Geest opgenomen. “For Elvira” en “Something Blue”. Zij hebben ook door Europa getoerd als de “Francesca Tandoi European Trio”.

Frits over Francesca: ‘Francesca heeft een heel natuurlijk gevoel voor swing. Speelt prachtig piano en zingt op een heel vanzelfsprekende manier, een absoluut natuurtalent!’

 Behalve met Frits Landesbergen heeft Francesca ook met beroemdheden zoals Monty Alexander gespeeld. Hij  zegt over haar: “”Francesca Tandoi is a supremely tastefully swinging pianist – she can play! Her vocals are exquisite, her unique accent add to the charm of the interpretations. I believe she’ll be making beautiful sounds for a long time …”.

Francesca is zowel pianiste als afgestudeerd jazz zangeres. In korte tijd werd ze op Facebook en Instagram bekend met het project The TrafficJammers met honderduizenden views.

Francesca heeft inmiddels Nederland verlaten en woont weer in Italië. Gelukkig komt ze een aantal keren per jaar terug naar Nederland om te toeren met haar trio, bestaande uit bassist Matheus Nicolaiewsky en drummer Sander Smeets. Ze wordt internationaal gezien als één van de meest belovende pianisten van de huidige jazz-generatie.

In Italië speelt ze veel met haar partner Stefano Senni op contrabas en Giovanni Campanella op drums.

In onze podcast gaat ze in op haar carrière en speelt ze een aantal stukken van haar laatste CD.