Juraj Stanik is een echte musician’s musician. Hij studeerde Cum Laude af aan het Conservatorium in Den Haag , was winnaar van de  Pall Mall Export Swing Award en met het kwintet “Five Up High” won hij de Leverkusen Jazz Award.

 Pianist Juraj Stanik speelde concerten met klinkende namen uit de internationale en nationale jazzscene. Hij werkte intensief samen met Toon Roos, Ben van den Dungen  & Jarmo Hoogendijk 5-tet en Ack van Rooyen. Juraj stond op het podium met Benny Golson, Chris Potter, Pat Metheny en vele anderen. 

Een van Neerlands best bewaarde geheimen is dat  hij een betoverende solopianist is.

‘Pianist/componist Juraj Stanik excelleert in frasering. Hij weet op uitmuntende wijze te articuleren, is in staat om een verhaal te vertellen en neemt de luisteraar daarin mee’ (JazzFlits).

Zijn spel klinkt altijd  fris en onbevangen, enerzijds beïnvloed door moderne jazzhelden als Herbie Hancock en Mulgrew Miller, en anderzijds door klassieke componisten als Chopin, Debussy en Bartók.

Het nieuwe album van Juraj Stanik heet  Inside Out (Challenge Records) en is opgenomen met zijn gelauwerde compagnons, contrabassist Frans van der Hoeven en drummer Roberto Pistolesi.

www.jurajstanik.com