Wim Kegel

Wim Kegel is een van de meest prominente drummers van Nederland. Hij heeft een unieke stijl die de traditionele manier van drummen combineert met een progressieve, eigentijdse en persoonlijke benadering.
Hij trad op jonge leeftijd al op door heel Europa en later over de hele wereld, vooral in het Verre Oosten. Hij speelde o.a. concerten met Pat Metheny op het North Sea Jazz Festival, nam de CD Falling Stones op met ex Miles Davis saxofonist Dave Liebman en Marc van Roon. Wim heeft tal van CD’s opgenomen met nationale en internationale musici zoals David Liebman, Bob en Chuck Findley, Ron McCroby, David Schnitter, Jeroen Manders, Willem van Manen’s Contraband en Marc van Roon.
Zijn CD project Drumwise kwam uit in 2015 en behaalde lovende recensies en resulteerde in een mooie reeks optredens langs gerenommeerde Jazz/ concert podia.

Marco Kegel

Marco is van 1970 en studeerde op zijn 22e af aan het conservatorium van Den Haag. Hij is nu 28 jaar beroepsmatig jazzsaxofonist en speelt naast saxofoon ook fluit en klarinet.
Inspiratoren zijn voor hem de grote Bebop saxofonisten zoals Parker, Stitt, Pepper, Cannonball en Coltrane.
Ondertussen heeft hij alle Nederlandse theaters wel van binnen gezien en komt hij regelmatig in het buitenland. Momenteel is hij de lead altist van het “Jazz Orchestra of the Concertgebouw” en speelt daarnaast als gastsolist bij kleine en grote bezettingen.