Pianist Miguel Rodriguez behoort tot de jonge koplopers in de Nederlandse jazzscene.

Opgroeiend in het multiculturele Madrid kwam jazzpianist Miguel Rodriguez onder meer in aanraking met Latijns-Amerikaanse muziek en flamenco. Na studies aan Nederlandse conservatoria en zijn studie in New York bij Aaron Goldberg, Dave Kikoski, Kenny Werner, Fred Hersch  werkt hij nu met jazzprominenten als Benjamin Herman en Ben van den Dungen.

Nu is de tijd rijp voor Rodriguez’ eigen muziek. Zijn concerten zijn spectaculair, niet in de laatste plaats door zijn fantastische pianospel en knappe compositie.

Na zijn debuut in 2013 komt het Spaanse pianowonder Miguel Rodríguez met een tweede album ContraSentido. Het album heeft een ander geluid dan het eerste. Waar de eerste, Miguel Rodríguez genaamd,  meer instrumentale werken bevat, is op ContraSentido een grote rol weggelegd voor de flamenco zang van María Marín. Het geheel bevat nog steeds Miguels herkenbare overbekende aanstekelijke swing

Tijdens het schrijven voor zijn nieuwe CD  Keepsake richtte Miguel zich op  de ontwikkeling van zijn eigen trio geluid en signatuur. Zijn laatste meeslepende en super swingende cd is duidelijk voorbeeld dat dit helemaal gelukt is.

Bezetting tijdens deze podcast:

Miguel Rodriguez -piano
Steve Zwanink -contrabas
Wouter Kuhne – drums

https://www.miguelrodriguezmusic.com