Arturo en Erminia zijn een muzikaal echtpaar. Ze leerden elkaar kennen via de muziek en zijn sindsdien onafscheidelijk. Beide zijn een van de drijvende krachten achter de flamenco muziek in Nederland en specifiek in Den Haag. Een live optreden is een echte belevenis: een virtuoze en gedreven gitarist samen met een indrukwekkende en intense zangeres. 

Erminia werd geboren in 1980 in La Plata, Argentinië. Zij is een dochter van een Nederlandse moeder en Argentijnse vader. Na één jaar verhuisde ze naar Spanje waar ze opgroeide. Ze verhuisde op haar 18de naar Nederland, waar ze latin zang aan het Rotterdams conservatorium ging studeren. In het jaar 2000 werd ze gegrepen door de flamenco en vrijwel meteen begon ze optredens te verzorgen in dit genre, samen met haar huidige man. Ze heeft opgetreden met onder andere: Primos del Norte, La Primavera, Algo Así, NL Mundo, Imetlaâ, Samba Salad, Labryenco, Het Internationaal Danstheater, Het Brabants Orkest, Het Metropole orkest en De Uitdaging.

Op zijn vijftiende ging Arturo Ramón naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om klassiek gitaar te studeren. Al snel daarna maakte hij contact met de flamenco en verdiepte hij zich in deze stijl. Zijn eerste lessen nam hij bij Johan Frauenfelder. Na twee jaar studeren in Den Haag besloot Arturo zich volledig toe te wijden aan de flamencogitaar, en vervolgde hij zijn studie bij Paco Peña, Ricardo Mendeville en Hans van Gogh aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in mei 2003 afstudeerde. Tijdens zijn studie volgde Arturo masterclasses bij onder andere de flamencogitaristen Paco Serrano en Moraíto en de flamencozangers David Pino en José Parrondo.