Pianist/componist Robert Koemans (1993) maakt deel uit van de aanstormende nieuwe garde jazz musici en verdiende zijn sporen als side-man in verschillende hoeken van de Nederlandse jazz. Na opgegroeid te zijn in Den Haag studeerde hij in 2017 cum laude af aan Codarts Rotterdam.

Sommigen kennen hem als het muzikale brein achter het tienkoppige Coal Harbour. Met die band presenteerde hij in 2017 zijn eerste echte wapenfeit als componist: het goed ontvangen debuutalbum JOLT. Na schrijfkilometers voor grotere bands te hebben gemaakt, (o.a. Coal Harbour, Coal Harbour Orchestra, Dutch Jazz Collective, Red Light Jazz Society en de Codarts Big Band) bracht Robert in juli 2020 met zijn trio het album CROSS uit.

Naast Coal Harbour en zijn eigen trio is Robert als side-man onder meer actief bij The Red Light Jazz Society, The Dutch Jazz Collective, The King Swings en FENIX.

Robert is Nieuwe Maker bij Jazz International Rotterdam. In dit ontwikkelingstraject worden nieuwe, jonge makers door een podium- of concertorganisator begeleid naar de volgende stap in hun carrière. 

Naast zijn uitvoerende muzikale werkzaamheden is Robert als docent verbonden aan het Jong KC en gastdocent bij Codarts Rotterdam. Tevens is hij onderdeel van het Batavierhuis; een makersplek en broedplaats voor (jonge) ondernemende kunstenaars in Rotterdam. Een initiatief van Stichting Droom en Daad. Tevens is hij als bestuurslid verbonden aan BID (Belangenvereniging voor Jazz-, Wereld- en Improvisatiemuziek Den Haag).