Rob van Bavel is pianist, docent, componist en arrangeur. Hij studeerde in 1987 met de hoogste onderscheiding af aan aan het Rotterdams Conservatorium en won verschillende prijzen, waaronder de tweede prijs op de eerste Thelonious Monk Jazzpiano Competition in Washington DC,  Als sideman en bandleider heeft hij meer dan honderd cd’s uitgebracht en toerde door heel Europa, Canada, USA, Japan, Vietnam, Indonesië, Zuid-Korea and Siberië. Hij trad veelvuldig op met grootheden als Woody Shaw, Randy Brecker, Johnny Griffin, Gary Willis en anderen. 

Sebastiaan van Bavel is een pianist en componist die de jazztraditie combineert met elementen uit de Indiase en westerse klassieke muziek. Hoewel zijn composities meer op een klassieke symfonie lijken dan op een jazz standard, overheersen improvisatie en swing altijd in zijn muziek. Sebastiaan experimenteert graag met klank en timbre door zijn trio af en toe uit te breiden met zang, strijkers en blazers. Ongeacht de bezetting hoor je Sebastiaans signatuur altijd terug in zijn composities en zijn imposante pianospel. Voor zijn debuutalbum As The Journey Begins wordt Sebastiaan meteen bekroond met een Edison (Nederlandse Grammy) voor Best Dutch Jazz Album van 2014.

Als tweede podcast in de reeks ‘muzikale families’ spreken we met vader en zoon van Bavel. Hebben ze dezelfde inspiratiebronnen of muzikale uitgangspunten en hoe zien zij elkaar.