Al meer dan 30 jaar is toetsenist, producer en songwriter Wiboud Burkens actief in uiteenlopende stijlen, van soul/funk tot pop, crossover/jazz, wereld- en filmmuziek.

Wiboud Burkens begint zijn carrière in de bands Hipbone Connection en Horn Of Plenty. Hij doet sessiewerk voor verschillende artiesten waarna Wiboud besluit zich te richten op eigen producties, projecten en verschillende bands.

Hij arrangeerde en componeerde voor grote groepen als Kindred Spirits Ensemble en Motion Unlimited en produceerde en/of speelde op meer dan honderd cd’s, van jazz tot hiphop, soul, wereldmuziek en pop. 

Samen met bassist Manuel Hugas richtte Wiboud de band Liquid Spirits op, waarvoor hij ook songwriter en producer is. De cd’s die ze uitbrachten, krijgen over de hele wereld goede kritieken. 

Wiboud is medeoprichter van het productiebedrijf The Legends wat zich richt op het maken van bijzondere muziekvoorstellingen voor het theatercircuit. Een aantal spraakmakende producties waren , Miles, Louis, Billy, Soulman en Swingin’ Paris.

De laatste jaren produceerde Wiboud albums voor Jungle by Night, Rob van Wouw, Lilian Vieira en Re:freshed Orchestra. Hij werkte samen met Leon Ware en schreef en produceerde voor Lalah Hathaway. Ook is hij betrokken bij de projectgroep Daughters of Soul, die optreedt met artiesten als  Chaka Khan, Denise Williams, Lalah Hathaway en Sandra St. Victor.