Wim Wigt is een pionier in de internationale jazzscene. Een platenbaas van een groot independent wereldwijd Nederlands jazzlabel Timeless genaamd. Wim produceerde vele beroemde jazz opnamen waaronder de serie Eastern Rebellion. De huidige catalogus bestaat uit meer dan 1200 titels met klinkende namen zoals Bill Evans, Woody Shaw, George Coleman, Lionel Hampton en Pharaoh Sanders. In 1983 won de Timeless opname van Machito and his Salsa Big Band, met Wim als producent, een Grammy Award in de categorie ‘Best Latin Recording’. 

Vanaf 1974 richt hij zich, samen met zijn vrouw Ria, op het management van vele beroemde jazzlegendes . Hij organiseerde talloze internationale tournees met onder anderen Art Blakey, Stan Getz, Chet Baker, Charles Mingus, Dexter Gordon en Freddie Hubbard. Vaak introduceerde hij bekende Amerikaanse jazzmusici voor het eerst in Europa. 

In 1981 droeg hij bij aan de oprichting van de gerenommeerde Parijse jazzclub New Morning. Rond 1991 startte Wigt samen met trombonist Chris Barber de serie Chris Barber Collection op (ook wel Timeless Historical of CBC genoemd). Dit waren heruitgaven uit de priv√©collectie van de Britse muzikant met onder meer opnamen van Louis Armstrong, Bing Crosby, Coleman Hawkins en Django Reinhardt.